Meteo,care este starea vremii?

Masurarea vremii
Temperatura

Temperatura este acea marime fizica prin care se caracterizeaza starea termica a unui corp aflat in starea de echilibru termodinamic. Mai exact, temperatura reprezinta proprietatea fizica a unui sistem, prin care se constata daca este mai cald sau mai rece. Astfel, materialul cu o temperatura mai ridicata este mai cald, iar cel cu o temperatura joasa mai rece. Ea indica viteza cu care se misca atomii ce alcatuiesc o substanta. In cazul incalzirii viteza lor creste. Temperatura se masoara cu termometrul si se exprima in grade.

Temperatura 0 K este numita zero absolut si este punctul in care moleculele si atomii au cea mai mica energie termica. De obicei se folosesc doua scari de temperatura, scara Celsius, cu precadere in tarile europene si scara Fahrenheit, in Statele Unite. Acestea se definesc cu ajutorul scarii Kelvin care constituie scara fundamentala a temperaturilor in stiinta si tehnica.

Un grad Celsius reprezinta a 1/273,16-a parte din intervalul cuprins intre punctul triplu al apei (0,01 grade C) si punctul de zero absolut (-273,15 grade C), la presiune normala. Raportul de conversiune:

TC =TK - 273,15.
TF = TK - 459,67

Formule pentru transformarea temperaturii exprimata in grade Celsius

Convertire din/in Formula
Celsius - Fahrenheit grade F = grade C × 1,8 + 32
Fahrenheit - Celsius grade C = (°F - 32) / 1,8
Celsius - Kelvin K = °C + 273,15
kelvin - Celsius grade C = K - 273,15

Site official http://www.meteo.ro